Вече не ми е по сърце да съм актьор, уверява френската кинозвезда Жерар Депардийо, който се завърна на парижка сцена, за да играе в "Любовни писма" с Анук Еме.

Обожавах да играя. Но вече ми е досадно. Затова ще играя "Любовни писма" само седем дни, казва Депардийо в интервю за "Журнал дю диманш" по повод представленията от 4 до 11 януари в театър "Антоан".

През 2012 г. 64-годишният актьор бе остро критикуван в медиите, тъй като се премести в Белгия заради високите френски данъци, след което стана руски граждани. Той не е играл на парижка сцена от 2004 г.

Ето как звездата на френското кино описва сегашния си живот: Като се остави настрани Нешен (Белгия), прекарвам по-голяма част от времето си в Азербайджан, Украйна и Русия, а сега в Италия по работа. Влача се навсякъде. Винаги съм бил скитник, уличен котарак. Не искам да се привързвам никъде.

Депардийо определя като увлекателна, но и трудна работата си с американския режисьор Абел Ферара, с когото снима филма "Добре дошли в Ню Йорк" (Welcome to New York) за скандала, в който бе замесен бившият изпълнителен директор на МВФ Доминик Строс-Кан.

Този филм надхвърля злободневната новина и разказва колко окаяна е плътта, показва начина, по който социалните мрежи отвяват всяко любовно чувство. Филмът излага мръсотията, включително и чрез тялото. Това не води до нищо хубаво, добавя актьорът.

Трейлърът на лентата представлява микс от секс, шампанско и пури на фона на диско и въздишки. На последният кинофестивал в Кан той бе събитието, след като изтече в интернет.

За руския президент Владимир Путин Депардийо казва: Журналистите го атакуват, но нека ви припомня, че той бе избран. В Русия има опозиция, следователно би могло да има истински битки. Но не е така... Путин ми допада.

И в заключение добавя, че ще идва и занапред във Франция като посетител.