Четирима министри от служебния кабинет на Марин Райков и Сергей Игнатов от кабинета Бойко Борисов попадат под ударите на закона, пише "Преса". По искане на Сметната палата на петимата се прави пълна данъчна ревизия от НАП.Причината - бившите министри не са подали в срок декларациите си за имоти и спестявания. Според закона това е трябвало да стане до месец от сдаването на властта. Масиран бойкот на закона са направили освен Игнатов и Асен Василев, вицепремиер и министър на икономиката, Роман Василев, министър на електронното правителство, екологичният министър Юлиан Попов и военният Тодор Тагарев. Докладът на данъчните отива в ДАНС и ще бъде оповестен от Сметната палата.

Сергей Игнатов е напуснал поста на 22 февруари 2013 г., но се е отчел два месеца по-късно и затова е даден на данъчните.
Тагарев е получил предложение от президента да му стане военен съветник след края на мандата на служебния кабинет, но той отказал.

Възпитаникът на Харвард Асен Василев е посочил в декларацията си, че има заем за обучението си от 50 038 долара, взети от физически и юридически лица. В същото време на влог държи над 56 000 лв. и е дал заеми за над 105 000 лв.