Все по-голям става броят на мъжете, които посягат на естествения си цвят. Изглежда, че силният пол се вдъхновява за промяна във външния вид най-вече от известни модели и актьори.

Актьорът Раян Гослинг се спряга за един от виновниците, вдъхновили нашумялата тенденция. Според британско изследване, мъжете не просто се опитват да прикрият белите си коси,а всячески се стараят да приличат на младите и известни знаменитости от силната половина на човечеството. Все повече от господата стриктно следват модата и копират звезди като Крис Браун и Киан Еган.

При мъжките продукти за коса обаче, не се наблюдава значителна промяна в цените. За напред, следвайки модните тенденции, се очакват по-големи намаления на продуктите и разширен избор на пазара. Повечето мъже предпочитат сами да боядисват косите си и да експериментират пред огледалото пред това да посещават фризьорски салони.

Според британското изследване, развиващите се технологии също имат пръст в новата тенденция при мъжете. В телефоните ни все по-често се появяват апликации, които ни позволяват да се видим със съвършено различен вид от обикновения.