Ако сте прекалили с празнуването по Коледа и Нова година, ето седем начина да избегнете отрицателния ефект на махмурлука върху вашата работа:

1. Не се обаждайте, че сте болни.

Освен ако не повръщате на всеки час, първите работни дни след празниците са най-лошият период, в който да се обадите, че сте болни. Така всички в службата ще разберат, че сте махмурлии и ще станете обект на шегите в офиса. Никой няма да повярва на оправданието с хранителното натравяне.

2. Използвайте грим.

Това се отнася и за мъжете: мажете се с всякакви продукти за прикриване на умората, които откриете у дома. Със слънчеви очила в офиса всеки изглежда нелепо, но малко руж може да помогне.

3. Пийте много вода.

Алкохолът дехидратира организма, затова водата е най-добрият начин да се почувствате по-добре.

4. Хранете се правилно.

С лек зеленчуков бульон ще си набавите необходимите количества витамини и минерали без да натоварвате допълнително организма си.

5. Захарта помага срещу треперенето.

Ако махмурлукът ви все още е тежък, изчакайте преди да хапнете нещо сладко. Щом се пооправи стомахът ви приемайте храни, които съдържат захар. Захарта помага да усещаме по-малко треперене. Шоколадът е прекрасен избор, а може и да пийнете кафе с повечко захар.

6. Носете топли дрехи.

Телесната ви температура може да се промени с течение на работния ден, затова носете топли дрехи, които може да свалите, ако ви стане прекалено топло.

7. Спрете да пиете.

Каквото и да правите, не продължавайте да пиете, за да преборите махмурлука. Да се появите пили в службата е дори по-лошо. Няма да можеше да контролирате действията си и не се знае какви гафове може да направите. Ако колегите предложат да пийнете след работа, пропуснете - един ден на работа с махмурлук е повече от достатъчен.