Най-голямата плоча в света е поставена на покрива на зала "Форум" в Лос Анджелис по случай новото откриване на един от символите на Калифорния. Реплика на емблематичния албум "Хотел Калифорния" на рок бандата "Ийгълс"вече е записана в Книгата на рекордите на Гинес.

Този албум на бандата е продаден в над 32 милиона копия по целия свят. Репликата се простира на 23 квадратни метра, а диаметърът й е 124 метра. Плочата дори се върти с 27 километра в час, но за съжаление не звучи музика.

Във "Форум" са имали участия легенди като "Ийгълс", "Лед Цепелин", "Ю Ту" и Стинг. Легендарната зала трябваше да бъде съборена и на нейното място да се построят жилищни сгради, но компанията Madison Square Garden я купи и ремонтира.

"Голяма част от Южна Калифорния има страхотни спомени в тази зала, спортни или от концерти. Много съм щастлив, че спасиха зданието, защото беше почти твърде късно. Ние, хората, разрушаваме всичко, за да си осигурим някакъв комфорт, разрушаваме спомени. Хубаво е да запазим наследството си", казва Джо Уолш от "Ийгълс".