Opel Кайзерслаутерн с радост отбеляза поставянето на нов двигател на поточните му линии. Серийното производство на новия 2.0-литров дизел стартира в присъствието на Джим ДеЛука, изпълнителен вицепрезидент на GM с ресор глобално производство и Петер-Кристиян Кюсперт, вицепрезидент, отговорен за продажбите и следпродажбеното обслужване в Opel Group. Високотехнологичният и модерен двигател вече покрива нивата на емисии на стандарта Euro 6.

Авангардният агрегат с мощност 125 кВт/170 к.с. и впечатляващ въртящ момент от 400 Нм ще задвижва флагмана на Opel - Insignia и Zafira Tourer. Новият 2.0 CDTI обаче впечатлява не само с мощността и въртящия си момент, но и със значително намаления разход на гориво и емисии. Нивата на шум и вибрации също са намалени – сега двигателят предлага балансираност и мекота на работа неизвестни преди в този сегмент. Новият дизел е с цели пет децибела по-тих от предшественика си при работа на празен ход. 

По този начин 2.0 CDTI напълно отговаря на изискванията за модерна машина и ще е важен елемент за по-голямата привлекателност на дизеловата гама на Opel. Той бележи началото на ново поколение големи дизелови двигатели, които ще се разработват от инженерите в Торино и Рюселсхайм с активната подкрепа на екипа от Северна Америка.

“Заводът в Кайзерслаутерн ще има важен принос в двигателната офанзива на Opel с началото на производството на най-младия член на гамата двулитрови дизелови агрегати. Горди сме, че сме избрани да произвеждаме този високотехнологичен мотор. Опитният екип ще изпълни тази задача и ще осигури обичайното високо качество на продукта,” отбелязва Петер Винтерхаймер, шеф на завода на Opel в Кайзерслаутерн.

Предприятието в Кайзерслаутерн е известен експертен център както по отношение на двигателите, така и на каросерията и компонентите на ходовата част. От 1980 година той е произвел над девет милиона двигателя. Дизелови агрегати се произвеждат в Кайзерслаутерн от 1982 година. През 1996 година бе построен нов завод за дизелови двигатели и производството бе увеличено.

Наскоро Opel оповести намеренията си за нови инвестиции в производството на ново поколение двигатели и трансмисии в Кайзерслаутерн и в други заводи.