В първите два часа от новата година БНТ е най-гледаната в българския ефир с рейтинг 7.6, следвана от бТВ /4.7/ и Нова телевизия /3.1/. Концертът „Сцена под звездите" на площад „Княз Александър І" за поредна година превърна БНТ1 в топ канал в този часови пояс.
Над 10 000 софиянци и гости на столицата посрещнаха новата 2014 година в центъра на София в компанията на любими звезди. Водещи на мащабното събитие бяха Боряна Каменова и Любомир Ковачев, а сцената събра на едно място изпълнители като ФОНДАЦИЯТА, дует РИТОН, Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл, новите идоли на най-младото поколение - Дивна, ВенZи, Михаела Филева, Били Хлапето, Lexus, балет „Веда Джуниър" и много други.
Почти половин милион души привлече първото издание на най-новия реалити формат на БНТ1 „Най-хубавите години от нашия живот" в новогодишната нощ. Бляскавото шоу стартира точно в 21:00 часа на 31 декември и прикова пред екрана хиляди зрители, предлагайки им емоционална среща с емблематични моменти и личности от близкото минало.
По данни на ГАРБ, в часовия пояс от 21:00 до 22:30 часа националната телевизия са избрали 5,9 на сто от зрителите. За сравнение, по същото време Нова тв са гледали 100 000 души по-малко.
Според отзивите на зрителите, уникалният формат е впечатлил с професионалния подбор на архивни кадри, запазили значими спомени за всеки българин. Според тях водещите Владимир Пенев и Александър Сано са били на световно ниво, а техните асистентки Анастасия Неделчева и Рая Белева са се справили отлично.
Присъствието на едни от най-големите родни звезди като Стоянка Мутафова, Джоко Росич, Васил Найденов, Орлин Горанов, „Трамвай №5" и младите таланти Невена Цонева и Рафи е придало истински блясък на шоуто, споделят още зрителите на националната телевизия.