Съжалявам за Ангел Бончев, но трябва да се има предвид положението и на другата страна. Това каза пред BNews.bg председателката на Управителния съвет на фондация "Утре за всеки" Нина Хаджийска.

Днес стана ясно, че неправителствената организация, на която отвлечения от „Наглите" Ангел Бончев бе принуден да дари 157 000 евро, е декларирала пред НАП, че не развива дейност, както и че няма приходи и разходи през 2012. Освен това "Утре за всеки" е закрила и банковите си сметки.

„Така е, както сме декларирали", каза още Хаджийска.

Според нея  решението на съда на Ангел Бончев да бъдат върнати 157-те хиляди евро, е старо. „Имаме юридическа кантора, която се занимава с това. Не мога да коментирам повече", каза Хаджийска, като добави, че фондацията наистина не развива дейност. В момента тя работила като посредник с дарения и само с проекти.

Център „Алекса" беше изграден с дарения. „Утре за всеки" не управлява и не ръководи центъра. В последните 2 години организацията работи само с проекти по европейски програми, обясни Хаджийска.

Тя добави, че 157-те хиляди евро на Ангел Бончев са били вкарани в общата сума на фондацията и са използвани по предназначение.