Още в първите месеци на 2014-та година се очаква двама депутати на ДПС да се сдобият с обвинения за финансови престъпления.

Това са Щерьо Щерев и Петър Ангелов.

През юни главният прокурор поиска имунитета на Щерев по обвинение за участие в организирана престъпна група за финасови престъпления и превеждане на суми извън страната чрез използване на фалшиви документи.

Вторият депутат на ДПС - Петър Ангелов, беше обвинен за избягване на данъчни задължения за над 4 милиона лева и участие в организирана престъпна група. Плащането на задължения е избягвано чрез схема от фиктивни сделки.

Третият и най-известен депутат на ДПС, който ще отговаря пред съда за финансови престъпления - Христо Бисеров, все още се издирва.

Христо Бисеров беше обвинен на 15 ноември заедно с доведения си син Ивайло Главинков.

Според прокуратурата двамата са изпрали общо 314 хиляди долара и 117 хиляди евро чрез финансови операции с крадено имущество.

В края на ноември адвокатите на Бисеров обжалваха паричната гаранция от 25 000 лв., но в крайна сметка съдът потвърди гаранцията.


Тогава магистратите прецениха, че доказателствата срещу Бисеров са достатъчни, а гаранцията е съобразена с имотното състояние на обвиняемия.