Продължават ексклузивните разкрития около инцидента с Михаел Шумахер от 29 декември в курорта Мерибел във френските Алпи. Още на 31 декември в следобедните часове стана ясно, че германецът е пострадал заради друг човек, на когото се е притекъл на помощ след падане.

Вестник "Билд" днес допълва информацията. "В неделя сутринта Шуми и синът му Мик се срещат с приятели в Мерибел, той е взел ски назаем. Като опитен в зимните спортове Шумахер се движил заедно с групата, като е наблюдавал децата. Внезапно дъщерята на един от приятелите му катастрофира по склоновете на пистата. Шуми помага на момичето, след като минава около 20 метра и нагазва в дълбокия сняг между пистите "Biche“ и „Mauduit“. Той се е предвижвал бавно, тъй като наоколо е имало камъни и скрити скали", пише "Билд".

"След това той се е ударил в камък, загубил е контрол и е полетял към друга скала", уточнява мениджърката му Сабине Кем пред немското издание.

На 3 януари Михаел Шумахер празнува 45-ия си рожден ден. "Това ще бъде един тъжен рожден ден, тъй като световният шампион все още е в изкуствена кома. За днес не е обявена пресконференция или официална декларация от клиниката, но това може да се промени във всеки един момент", допълва "Билд".

Междувременно стана ясно, че положението на Шумахер все още е критично.

"Добрите новини от днес са, че поне няма влошаване на състоянието му. Все пак, още е рано да се дават прогнози. Ситуацията все още е критична", заяви мениджърът на седемкратния световен шампион във Формула 1 - Забине Кем.

"Наистина това е много, много лош късмет. Семейството му е до него и се опитват да го подкрепят", добави още Кем.