Вандали отново поругаха Паметника на Асеневци във Велико Търново.

Монументът осъмна нашарен с нови графити, ден след като беше основно изчистен от предишните рисунки по него, пише Дарик. Каменните скулптури са обрисувани още повече, като неизвестните автори са използвали червена, черна и синя боя. По стените на паметника отново са изписани провокативни надписи.

Само преди дни доброволци изчистиха знаковия за старата столица паметник след вандалската проява срещу него. В почистването с вода и химикали се включиха над 20 души – зам.-кметът и художник Ганчо Карабаджаков, доброволци, художници от Съюза на българските художници, служители от художествената галерия "Борис Денев" и Регионален исторически музей.

БГНЕС припомня, че паметникът на "Асеневци" беше изрисуван на 30 декември от вандали. Каменните скулптури бяха боядисани с червена и бяла боя. На част от колоните се виждаха надписи с призиви за протести, които съдържаха и цинизми: "Духът ни все още е голям. Животът ни е достатъчно пр..бан, така че ако ти човеко си достатъчно разбран, спри да го затягаш тоз колан, а върви да протестираш и то без рушвет да ти е обещан".