Представители на НАСА разкритикуваха Бионсе за включването в нейна песен от новия й албум на запис от трагедията със совалката "Чалънджър", която се взриви малко след старта през 1986 г., отнемайки живота на 7-членния екипаж, предаде Асошиейтед прес.
"Катастрофата с "Чалънджър" не трябва да бъде припомняна с насмешка", съобщи прессекретарката на космическото ведомство Лорън Уорли. В своята песен "ХО" Бионсе използва откъс от Центъра за управление на полетите на НАСА, в който се обявява "голяма неизправност" като причина за взривяването на космическия апарат.
Във версията на поппримата тя използва същите думи, за да опише пропадналата си любовна връзка.
НАСА получила стотици оплаквания от семействата на загиналите астронавти и от обикновени граждани след използвания от Бионсе документален откъс.
"Катастрофата с "Чалънджър" е важна част от нашата история, едно трагично напомняне, че усвояването на космоса е начинание с много рискове и то никога не трябва да бъде омаловажавано от когото и да било", се казва в прессъобщението на НАСА.
Сред възмутените от семпъла на Бионсе бе и вдовицата на загиналия командира на екипажа Дик Скуоби - Джун.
Бионсе пусна своя едноименен "визуален" албум в края на миналата година. В него бяха включени 14 песни и 17 видеоклипа. В песента "ХО" се разказва за една пропаднала любовна връзка и нуждата от това хората да оценяват нещата, които имат, защото животът поднася всякакви изненади, припомня агенцията.