На 31 декември времето ще бъде облачно, но превалявания не се очакват. Това прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН.
Още през нощта над цялата страна ще се е заоблачило, утре през деня времето ще се задържи облачно.
В предобедните часове в западната половина от страната на места в низините и поречията ще има мъгли.
В източните райони от страната ще духа до умерен северен вятър и ще проникне по-студен въздух.
Максималните температури ще се понижат с 3-5° и в повечето места ще са между 2° и 7°, в София около 4°. Минималните сутринта ще бъдат между -4° и 1°, в София -2°.
По Черноморието времето ще е облачно, без валежи. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 3-4°. Вълнението ще е слабо 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8°.
Времето в планините ще е предимно облачно, като билата им отчасти ще са в облачния слой - с мъгла.
Само по най-високите части на Рила и Пирин е възможно да прехвърчи слаб сняг. Вятърът по билата ще е умерен от изток. Ще настъпи понижение на дневните температури, на 1200 м.н.в ще са около 3-4°, на 2000 м около 0°. Атмосферното налягане ще остане по-високото от средното.
През първия ден от новата година времето ще бъде предимно облачно, но само на отделни места в източните райони ще превали съвсем слаб дъжд
В Западна България ще бъде почти тихо, а в Източна ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 1° и 6°. В четвъртък облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалява до слънчево време; значителна ще се задържи по Черноморието. В петък ще бъде предимно слънчево, с разкъсана, предимно висока облачност. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от юг-югозапад, а температурите ще се повишат слабо.