Сълзливи откровения на скоро загубили обичните си съпруги мъже от САЩ заливат в скайп дами на възраст от 40 до 60 години. По време на коледните и новогодишните празници скайп е използван от търсачи на лесни плячки за манипулиране, пише “Флагман”, като се позовава на сигнали от попарени бургазлийки.
И ако миналата година хит бяха адмирали, генерали и други морски бойци- янки, които спешно искаха средно по 800 долара поради затруднения, сега масово е използван трогателния образ са вдовците с дечица.

И набелязваните жертви са не само жени, с покъртителните си истории успяват да събудят милосърдието и на мъжете. Скайп- моряците през океана не подбираха пола на наивниците, стига някой да им се върже на сериозното, но временно безпаричие.

Бургазлия бил готов да изпрати половината си залата на представил се за морски вълк мъж, който спешно има нужда от средства, докато случайно не разбра, че от снимката го гледа един най- известните водещи военни мъже в Щатите, а не скайп- приятеля му, който му обещаваше виза и благодарности.

Типичен пример, уловен в скайп- пространството е вдовецът Кени, 64- годишен, с 15-годишен син, който учи в гимназия в... Африка. Кени обаче дотолкова иска да си намери „любяща жена и нова майка на детето си”, че дори е сгрешил и е написал, че е от „Канифорния, САЩ”.

Човекът търси спешно някоя от бъдещите му жени от Скайп да телефонират на учителя на синчето му. В Гана. Това се разбира, когато Кени бързо нащраква номера на лошия даскал, който не уважава мнението на детето му и то има нужда от подкрепа. Изреченията на Кени са дълги и достатъчно смислени, за да се улови на въдицата му в първите минути всяка жена с деца, които са далеч от нея. Гугъл обаче е добър приятел и когато се изпише километрично дългия телефонен номер на строгия и несправедлив учител, става ясно, че това си е импулсен телефон в Гана.

Думите на мнимите татковците от Америка с въображаеми сами дечица в далечна Африка са покъртителни докато не накарат жертвите си отсреща да наберат импулсния ганайски телефон. Жените се хващат на красивите истории, бързите признания за това, че в тяхно лице някой „истински мъж” е открил своята внезапна и единствена любов. Как да не ти се скъса сърцето от откровението: „Скъпа, обади се на този учител сега или в следващите три часа. Говори с него за сина ми, защото сега той вече и твой син, любима. Обичам те”.

Жена, чиято профилна снимка е на стара църква, бе поласкана, че Кени я намира за най- красивата жена, която някога е виждал.

Очевидно мошениците разчитат на изострената чувствителност и доверчивост на хората по празниците и смело пускат скайп- въдица за милостиви майки.