Отборът на „Дунав 8806“ бе пуснат в почивка за Коледните и Новогодишни празници веднага след мача си от 12-ия кръг на първенството в НБЛ-жени срещу „Берое“ в Стара Загора. След победния финал на 2013 година, момичетата и треньорът Георги Божков получават близо 2 седмици заслужен отдих преди подновяването на сезона. Те се събират за първа тренировка на 2 януари от 19 ч. в залата в квартал „Здравец“. Междувременно дунавки използват празниците, за да прекарат повече време със своите семейства и да се заредят с положителни емоции и сили за предстоящите мачове.

„По празниците съм със семейството си и моите приятели, тъй като през сезона нямам тази възможност. Още на 3 ануари обаче съм на линия“, сподели Шанте Еванс.

Цветомира Шаренкапова също коментира, че използва почивката, за да е близо до семейството си. „Няма нищо по-хубаво от това да си вкъщи с любимите хора на Коледа. Ще посрещна Новата година в София, в приятната компания на Ради Кордова и Кристина Сантяго и се надявам тя да започне с усмивка и много приятни емоции, от които да не можем да се отървем през цялата 2014-та. На 2-ри януари се връщаме в Русе“, каза още Цуми.

„Празникът прекарах със семейството си. Усещането беше много приятно и топло. Тези празници са най-светлите, на които самото присъствие на най-близките хора е безценно и никой подарък не може да го замени. На Нова Година няма да напускам морето. Ще съм с приятели. На 2-ри всички ще сме на линия за подготовката преди много важният мач с „Нефтохимик“. Весело посрещане на Новата 2014 година на всички и нека тя Ви донесе това, за което винаги сте мечтали", пък сподели Маргарита Илиева.

Капитанът на „сините феи“ Зорница Костова не скри, че е очаквала с огромно нетърпение празнците, тъй като рядко се прибира в родния си град Бургас. „Коледа е семеен празник и няма нищо по-хубаво от това да го споделиш с роднините си и с най-близките си хора. Новата 2014-та година ще посрещна с любимия мъж на едно невероятно място близо до морето. Смятам, че съм заредена с положителни емоции, отпочинала и събрала нови сили за подготовката на отбора след Нова година. Пожелавам на всички здраве, защото това е най-важното и разбира се много сбъднати мечти и усмивки“, сподели Зорница Костова.