Жената камикадзе от Волгоград е Оксана Асланова, съобщи Lifenews.ru.
Предварителните данни сочат, че Асланова е била омъжвана два пъти - и двата пъти за членове на незаконни формирования. Съпрузите на младата жена са били убити от руски спецчасти.

Асланова е била разкрита по снимката, направена веднага след терористичния акт. Предстои ДНК експертиза да докаже със сигурност, че именно Оксана е жената, убила и себе си, и още 13 невинни хора. Главата на терористката е била разкъсана от взривната вълна и е оцеляла само лявата половина. Именно по нея разследващите са успели да установят самоличността на убийцата.

Оксана Асланова се издирва от руските спецоргани от юни 2012 г. Тогава тя е била омъжена за генерал Амир Валиджанов, убит при спецоперация. От 8 март 2012 г. следите на Оксана се губят. Предполага се, че тя е била вербувана и обучавана в лагер за терористи-смъртници.

Оксана се издирва заедно с още две предполагаеми кавикадзета - Заира Алиева и Джанет Цахаева. Последните две са били близки приятелки на Наида Асиялова, която на 21 октомври се взриви в автобус и уби 6 души.