Търговците по интернет се оказват едни от най-големите данъчни нарушители за 2013 г., установи проверка на НАП. Данъчните направили десетки проверки на най-големите куриерски фирми, които доставят стоки от интернет търговия и през които минават най-много суми от наложен платеж. Установили, че масово онлайн търговците не знаят, че данъчните закони важат и за тях, съобщава bTV.
Най-големият акт за годината на търговец, укрил оборот от интернет продажби, е за 70 000 лева. Печалбата му е била близо 350 000 лева. Законът, който защитава правата на потребителите, допуска този вид доставки да са без касова бележка или фактура и това не ощетява купувачите.

Потребителите се отнасят със смесени чувства към пазаруването по интернет. Ако предпочитате да пазарувате онлайн, имайте предвид съветите на американски специалисти - извадете си специална банкова карта, в която има малки суми и плащайте само с нея, а не на куриер, не кликвайте върху всеки прозорец, който ви се появи с реклама, и задължително проверявайте сайтовете, от които купувате.