"Игра на тронове" отново е най-сваляният сериал за 2013 в торент сайта TorrentFreak. Като се има предвид броят на тегленията през програмата "БитТорент" (BitTorrent) през последните 12 месеца, адаптацията на творбите на американския писател Джордж Р.Р. Мартин отнася приза за "Най-теглен сериал" за втора поредна година.
С 5,9 милиона тегления само чрез "БитТорент" третият сезон на сериала е гледан незаконно повече пъти, отколкото е гледан легално. Последният излязъл сезон е събрал около 5,5 милиона легални зрители в САЩ. Най-голямата част от незаконните сваляния са били през първата седмица след старта на сериала по НВО. През първата седмица на излъчване броят на легалните и нелегалните зрители на хитовите серии почти съвпада.

В проучването не са взети предвид сваляния от други сайтове, като The Pirate Bay и Kickass Torrents, което вероятно означава, че крайният брой на свалените епизоди е дори по-висок от посочените данни.

В списъка с най-сваляните сериали се нареждат "Опасно лош" и "Живите мъртви". Последният сезон на "Опасно лош" е бил свален близо 4,2 милиона пъти според TorrentFreak, а "Живите мъртви" - 3,6 милиона пъти. "Теория за големия взрив", "Как се запознах с майка ви", "Родина", "Викинги", "Костюмари", "Ханибал", "Стрелата" и последният сезон на "Декстър" също са включени в класацията.

Два други сериала - "Родина" и "Декстър", също имат повече нелегални гледания, отколкото законни. Голяма заслуга за това имат ограниченията за сериите, които са достъпни само след заплащането на абонамент. Като говорим за "Игра на тронове", НВО предлага ограничен достъп до сериала и непрекъснато отказва оферти да излъчва сериите след премиерата по НВО. Това означава, че торент сайтовете ще бъдат много посещавани и през идната година.