Никога не съм харчил народни пари, където съм бил, съм бил със собствени средства. Това обяви пред бТВ лидерът на Атака Волен Сидеров.

За пътуването си в Куба Сидеров потвърди, че е бил там. Посещението не беше официално, а по партийна линия, подчерта той. Мечта му била още от 1978 година да посети Куба, "защото уважавал нейния лидер". В Куба бях на собствени разноски, подчерта Сидеров, но не можа да си спомни колко точно му е струвало това пътуване.

Съпартийците на Сидеров преди време обясниха партийната визита в Куба в момент, когато Народното събрание приемаше закона за държавния бюджет, че е свързана с желанието им да проучат неоколониализма. Случайно или не, визитата съвпаднала с 6 декември - рождения ден на депутатката Деница Гаджева. Днес Сидеров потвърди, че воаяжът му е съвпаднал с рождения ден на Гаджева. Тя е родена в Куба и беше добре да види родината си, каза лидерът на Атака.

За снимките в скъп квартал на Париж Сидеров каза, че в Париж е бил заедно с бившата си съпруга Капка, докато са били женени. Но не влезе в детайли с кого е бил по време на другите си визити. Не съм бил в най-скъпия хотел, заяви той, но не можа да отрече дали снимките на терасата на хотел с пура са достоверни. Питайте тези, които ги разпространиха, препрати лидерът на Атака въпросът на репортера.

Сидеров не можа да си спомни и колко е платил за рекламните билбордове в цялата страна. Всички са с договори и са законни, обясни той, въпрос е на счетоводство.

Ако престана да бъда народен представител, ще продължа да мога да си осигурявам приличен живот, заяви атакистът. За лукса, който си позволява откакто е политик, той обяви, че това са атаки лично срещу него заради политически подбуди. С осигуряването на кворум в парламента Атака засегна интересите на политици, каза лидерът на партията и започна да пита защо никой не задава въпрос на Бойко Борисов как и защо е изхарчил милиони държавна пара чрез ползване за лични цели на Авиоотряд 28.

Освен това Атака се занимавала с благотворителност. Когато даваш нещо на някого, не мислиш за пари, а за това, че ще помогнеш, заяви Сидеров. Според него по няколко пъти месечно били правени дарения с партийни пари.