Кметът на Монтана Златко Живков изненада журналисти с атрактивни късмети. Най-големият от тях беше "Плаж в Куба с Волен". Изтегли го пищната издателка на спрелия за малко вестник "Северозапад прес" Зоя Станоева, съобщава "Стандарт".
Неизползван остана най-желаният късмет – "Пресаташе на посолството ни в Черна гора", където шеф става монтанският депутат Младен Червеняков.

Златко Живков сам измисли късметите и предложи листчетата на последната си среща с журналистите от града. Заради кризата с финансите, той ги почерпи с чаша вино и месни мезета в приземното барче на общината. В предишните години за тази среща наемаше луксозни ресторанти.

Кметът направи кратък отчет за годината, която си отива. За пръв път Монтана работи по проекти за над 80 млн. лв. Подменят се тръбите за питейната вода и на канализацията, надграждат се основите на крепостта "Монтанезиум" за превръщането и в туристическа атракция, изменя се градската среда, довършва се голям православен храм, обновява се стадионът и т.н.

Само 20 служители от администраицята работят като кмета – без почивен ден, оплака се той. Признавам, че не съм празнувал по Коледа, на работа с очакване повече фирми и граждани да платят данъците си в последния момент оставам и до 31 декември, каза още кметът. Той покани журналистите си в кабинета на 30 декември, за да им даде последно данни за парите, които не са получени и за задълженията, с които общината ще влезе в 2014-а.