Непълнолетен е задържан за убийство в Ихтиман, съобщиха от пресцентъра на МВР. На 22 декември около 20.20 часа в полицията бил подаден сигнал за сбиване пред къща на ул.„Хелице". Веднага на адреса пристигнал автопатрул, който установил, че на тротоара пред къщата лежи мъж в безпомощно състояние. Лекарски екип откарал пострадалия във филиала за спешна медицинска помощ, където била констатирана смъртта му.

Криминалисти от РУП - Ихтиман и областната дирекция извършили оглед на местопроизшествието, били иззети веществени доказателства, в това число и оръжието на престъплението. Било установено, че престъплението е извършено около 20 часа. По първоначални данни възникнал скандал и сбиване между убития и негов приятел от една страна и двама братя на 16 и 21 години - от друга. Изяснено било, че по време на сбиването 16-годишният младеж е нанесъл удари с нож в областта на гръдния кош на 35-годишния си опонент, който в това време биел по-големия му брат.

Криминалистите са установили и разпитали и свидетели на инцидента. Извършителят на тежкото престъпление е задържан първоначално с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на материалите пред Софийска окръжна прокуратура вчера му е взета постоянна мярка „задържане под стража". По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от НК. Работата по пълното му документиране продължава.