Някои коледни подаръци не се намират под елхата. Те са твърде ценни и важни, не могат да се съберат в кутия или да се обвият с панделка. Такъв е подаръкът на американката Бренда Шмит.

Когато получава фаталната диагноза рак на яйчниците, Бренда не мисли толкова за себе си, колкото за петте си деца. Жената е ужасена, че те и мъжът й няма да могат да преживеят смъртта й. Месеци преди тежката болест да я победи, тя сяда и написва писмо до местна радиостанция, в което моли за коледен подарък за семейството си. Настоява той да им бъде даден, едва тогава, когато съпругът й Дейвид успее да открие нова любов.
Две години след смъртта на Бренда идва и времето за подаръка. Дейвид вече е женен за Джейн.

Първото желание на Бренда било новата жена на Дейвид да получи ден в СПА курорт, където да се поглези на воля.
"Тя го заслужава, защото днес е майка на моите деца. Накарайте я да се усмихне и нека знае, че ценя високо усилията й", пише Бренда.

Второто желание на Бренда е семейството й да замине на "вълшебно пътешествие".

Третото желание е голяма почерпка за целия медицински екип, който се е грижил за нея до смъртта й.

"Изпълняваме коледните искания на слушателите си повече от 20 години, но никога не сме имали толкова топло и човешко желание", споделя развълнувано собственикът на радиото Скот Алън.

Всички желания на Бренда били изпълнени, благодарение на стотиците хора, които се трогнали от историята й и изпратили дарения.