От Русе до Варна с влак за 20 часа – това се случи, след като в събота вечерта композицията закъса и остави насред снежно поле 30-ина пътници в продължение на 13 часа. Машинистът пък... ги изостави цяла нощ на тъмно и студено на релсите.
Ина и Гюнел се запознават в най-кошмарната нощ в живота си - когато влакът им аварира между гарите Самуил и Висока поляна, показа в свой репортаж bTV. „Около 2 часа стояхме преди да дойде кондукторката и да каже „влакът ще закъснее неопределено време", разказва Ина. По думите й всичко навън било замръзнало, а нечовешкият студ стигнал и в купетата.

След няколко часа ги изтеглят до гарата, но не им позволяват да слязат. Когато проблемът е отстранен, следва нова изненада – няма машинист! „Началник-влакът каза, че неговата смяна е приключила и той си е тръгнал”, спомня си Ина. Влакът все пак потегля, но след минути закъсва отново. Следват още часове студ, тъмнина, и разговори с телефон 112.

„Първоначално ни казаха, че няма такъв вариант и как да ни помогнат, обадихме се втори, трети, четвърти път и чак тогава казаха, че са пратили автобус, който не се знае откъде е тръгнал”, разказа Гюнел.

Автобусът идва в 9:30 на следващата сутрин. Но не на гарата, а на един заледен баир. Във влака има и болни възрастни хора.

В полицията в Разград, на чиято територия стана инцидентът, не са получили сигнали за аварирал влак. От пресцентъра на 112 обясниха, че са получили 6 обаждания, но не за застрашен живот и че чак в 8:00 сутринта, пътници поискали линейка за болна жена.