Повече от 2550 нарушения за превишена скорост са установили от Пътната полиция при 24-часовата акция вчера и днес в цялата страна. Само през нощта са установени около 300 нарушения.

През следващия месец акцент в проверките на пътната полиция ще бъде готовността на автомобилите за зимата. Ще се обърне внимание и на пешеходците, обясни пред "Хоризонт" Антон Антонов, директор в "Пътната полиция" към МВР.

Те са невидимата част, поставят тъмни дрехи и просто да бъдат по-внимателни, да преценяват приближаващите се превозни средства. Водачите да се съобразяват с това, че пешеходецът попада в полезрението на фаровете доста късно, когато времето за реакция е доста късо. Практиката показва, че действително, дори и по първокласна пътна мрежа с усилен трафик, се намират пешеходци, които се движат по пътното платно. Моята препоръка би била - първокласната пътна мрежа не е допустимо да се преминава пеша. По-добре да се използват странични пътища или да се използват автомобили. Не може между населените места пешеходецът в тъмната част на денонощието да се движи на платното и да разчита, че водачът ще го види, каза Антонов.