Войникът от Военноморските сили на САЩ – т.нар. тюлени, който застреля най-издирвания човек в света – Осама бин Ладен, ще разкрие самоличността си. Очаква се Стрелеца, както вече е известен по цял свят, да се появи в телевизионно интервю следващия месец, съобщава „Индипендънт“.
Самоличността на члена на „Отбор 6“, нареченСтрелецът, досега беше класифицирана информация, за да се гарантира сигурността на тюлена, ликвидирал основателя на „Ал Кайда“ през май 2011 година в Пакистан.

Интервю от две части, озаглавено „Човекът, който уби Осама бин Ладен“, ще разкрие самоличността на тюлена, обещават от „Фокс нюз“. Там ше бъде разказана цялата история на войника – неговото обучение, постъпването му в елитната американска бойна част и включването му в операция „Копието на Нептун“, чиято мишена беше терорист номер 1.

В интервюто за пръв път боецът ще говори публично, се казва в съобщението на телевизията. Предаването ще се излъчи на 11 и 12 ноември.

Интервюто ще бъде проведено от кореспондента Питър Дуси. В документалната част ще бъде показана и реакцията на президента Обама и Белия дом по време на операцията.

Стрелеца вече е давал интервю за сп. „Ескуайър“, но без да разкрива самоличността си. Там той разказва подробно какво се е случило в двете минути, които са били нужни за ликвидиране на Осама. Той изскочил пред него с автомат АК-47, придружаван от жена си. Бил много по-висок и слаб, отколкото войникът очаквал.

Бин Ладен и жена му стояли на тъмно и нищо не виждали и тогава войникът стрелял. После проверил дали терористът диша и станал свидел на последния дъх, който той си поел рефлективно. „Спомням си как го гледах да вдишва последния си дъх. Помислих си: „Това, което направих, най-доброто ли беше или най-лошото? Това е истинско и това е той“.