Готови сме да подпишем коалиционно споразумение с РБ, заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ на брифинг в парламента.

„Това споразумение ще бъде придружено от разработени програми и приоритети, за които търсим по-широка подкрепа. Поканата към ПФ беше да видим тяхното разбиране за тяхната формула и възможността да подкрепят правителство без да участват в него”, заяви тя и добави, че нямат категорични отговори.

"Обсъждахме и напреднахме много за подписване на политическо споразумение в НС, което да застане зад общо управление", заяви Радан Кънев от Реформаторският блок на брифинг в парламента.

„Има възможност за подписване на такова. След подписване и уточняване на мнозинството, много бързо би могло да се стигне до проект на кабинет”, каза Кънев.
ГЕРБ и Реформаторският блок ще предложат управленска програма, отразяваща приоритетите и на ПФ
и около тази програма ще структурираме политическо мнозинство. След това може да се премине и към структуриране на правителство, каза съпредседателят на РБ Радан Кънев.

Приключи срещата на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

Разговорите се проведоха в стаята на парламентарната група на ГЕРБ. На срещата присъстваха лидерите на Реформаторския блок – Меглена Кунева, Радан Кънев, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов и Николай Ненчев. От страна на „Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО” участие взеха Валери Симеонов и Валентин Касабов. Целта на срещата бе за съставяне на кабинет в рамките на 43-то Народно събрание.

Ние настояваме преди да се говори за правителство да се обединим около една програма, каза Валери Симеонов от ПФ.
"Искаме да бъде наречена програма за спасение на България, важното е колкото може повече партии в парламента да бъдат обединени. Продължаваме преговорите по съгласуване на програмите", каза Симеонов.

„Когато се състави програма, ще говорим за формата на управление. Доволни сме, че стратегията, която предлагахме, беше приета”, обясни Симеонов.
„Ние настояваме преди да се говори за правителство да се обединим около една програма. Да ще бъде наречена програма за спасение на България, важното е колкото може повече партии в парламента да бъдат обединени”, посочи той. „Ние сме влезли в парламента, за да изпълняваме своя дълг”, каза още Валери Симеонов.