На 1 и 2 ноември Българска федерация по спортни танци и Клуб по спортни танци "Тандем" Ямбол ще организират за 4-ти пореден път Световен шампионат по спортни танци "Диана Къп" 2014 - кръг от Световната ранглиста.

Арена на танцовия сблъсък ще бъде спортна зала "Диана" в град Ямбол. За участие в престижното състезание за подали заявка рекорден брой държави, като на танцовия подиум ще излязат двойки от двойки от Австрия, Унгария, Словакия, Финландия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Гърция, Израел, Узбекистан, Азербайджан, Румъния, Молдова, Албания, Италия, Украйна, Литва, Русия, България и др.

Над 200 танцови дуета са потвърдили своето участие, от които 10 танцови двойки от Топ 100 на Световната ранглиста. Безспорно най-интересните надпревари ще бъдат в категориите WDSF International Open Latin, WDSF Open Standard и WDSF Youth Open Latin & Standard. Изпълненията на танцовите двойки ще бъдат оценявани от авторитетни съдии от 15 нации.

В дните на Открития турнир ще се проведат и международни състезания за Деца, Юноши младша и старша възраст и Младежи. За първи път в историята на турнира рамките на двата състезателни дни ще се проведе и Открит Международен турнир за сеньори на Латиноамерикански и Стандартни танци.

Освен Открития международен турнир с най-висок ранг през двата дни ще се проведат и международни състезания за Изгряващи звезди за Младежи, Деца, Юноши, Сеньори и Професионалисти, както и два турнира включени в календара на БФСТ – Открит национален турнир и за некартотекирани двойки "Изгряващи звезди".