Няма коалиция между ГЕРБ и ДПС и резултатите от преговорите за съставяне на правителство го доказват. Това заяви депутатът от ГЕРБ и член на бюджетната комисия Димитър Главчев, предаде репортер на БГНЕС.

Според Главчев, поредна спекулация е да се говори за нов прочит на коалиция между ГЕРБ и ДПС. Той заключи, че ГЕРБ няма как да се окаже в ситуацията на Орешарски, предвид готвения протест утре против ГЕРБ и ДПС. Ако хората са решили, че трябва да протестират за нещо, това е тяхно право, коментира Главчев. Целта на решението е БНБ да си свърши работата по действащото законодателство. Това не означава, че оттук нататък ще се печатат пари или спасяват всички банки, изпаднали в такова състояние, заключи Главчев. Идеята е да се предприемат последни действия по опит за оздравяване на КТБ, добави той.

Според него идеята на законопроекта Пеевски-Цонев е добра, защото всички искали да има прозрачност по казуса. Главчев добави, че подкрепата за законопроекта е сериозна, така че тезата за мнимата коалиция между ГЕРБ и ДПС била несъстоятелна.

Бившият финансов министър Петър Чобанов, от своя страна коментира, че със законодателната инициатива на ДПС е ясно, категорично и прозрачно на масата да бъдат изложени всички факти и финансовите потоци, да се проследят откъде тръгват, накъде отиват и как са повлияли на финансовото състояние на банката.