Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов да жертва интересите на партията си, "за да има правителство и стабилност". Това заявява самият той пред в. "Труд" след края на поредната среща с представители на Реформаторския блок в парламента.

"Ако не – отиваме на избори. Аз показах, че съм готов да поема всякаква отговорност, готов съм да жертвам партията дори, за да има правителство и стабилност.Чувам, че и от Български демократичен център ("България без цензура") са се срещнали с Жозеф Дол на аерогарата, и те щели да подкрепят дясно-център. Заявява се подкрепа. А ако се дръпнат, няма да бутнат правителство, а да разтурят държавата. Виждате какво означава да няма стабилност", коментира Борисов, запитан дали все още е решен да предложи кабинет, дори и той да е самостоятелен.

Той декларира, че би участвал и в следващи преговори с реформаторите, "когато има смисъл": "Оставям реформаторите да си вземат решенията, диалогичен съм, запазвам спокойствие, пратил съм да преговарят най-диалогичните десни хора от ГЕРБ - Томислав Дончев, Румяна Бъчварова, Менда Стоянова. Продължаваме да работим и в четвъртък, и в петък, и в събота, и в неделя".

На въпрос дали лидерите на Реформаторския блок са казали ясно пред Дол какви са мотивите им да настояват за управленски формат с участието на Патриотичния фронт и споменавано ли е ДПС в разговорите, Борисов отговори отрицателно.

Той заяви, че по време на първия си управленски мандат има опит с това какво значи подкрепа от националистическа партия. И припомни, че дори без да е имало споразумение, е бил "подложен на репресия" в Европа заради подкрепата на "Атака". В сряда Дол е казал много ясно, че не иска да се срещне с Патриотичния фронт, въпреки че Борисов е искал това, разказа още лидерът на ГЕРБ.