Прелестната Крисия Тодорова заедно с близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови засега са на първо място в класация, направена в интернет преди истинското състезание, което предстои на детската Евровизия в Малта.

Гласуването е в сайта wiwibloggs.com, който публикува новини не само от детския песенен конкурс, но и от голямата Евровизия. За нея през пролетта също е била организирана анкета сред интернет потребителите.

В този сайт песента на Крисия, Хасан и Ибрахим “Планетата на децата” води с 19,24% и 4473 гледания пред останалите 15 клипа на другите държави участнички. Много близо до нас - с 4271 гледания и 18,37%, е песента на Украйна, която се изпълнява от момичешкото трио Sympho-Nick.

На трето място е Черна гора, която има 9,88%, следвана от Русия с 9,78%. След това интересът към песните на останалите държави спада рязко.

Расте обаче любопитството на зрителите, които ще отидат да гледат концертите на живо. За първия от тях, наречен “Финалът на журито”, вече се продават билети. Мястото за правостоящи струва 10 евро, 15 евро е т.нар. златен билет, а 30 евро - платинен.

“Финалът на журито” е в петък, ден преди истинското състезание на 15 ноември, събота. В петъчната вечер участниците излизат на сцената като на генерална репетиция - с костюми, грим, пушек и всичко, каквото са приготвили. На практика тази вечер не е точно репетиция, защото журито гледа и гласува. Оценката му ще бъде прибавена към вота на публиката, която ще гласува на живо в събота.

Последният път, когато България участва в детската Евровизия, беше през 2011 г. в Ереван. Там Иван Иванов изпя песента “Супергерой”.