Докато не се изяснят плановете на инвеститора, няма да вземем решение за нищо.

Това заяви на влизане в парламента Йордан Цонев от ДПС във връзка с казуса КТБ, предаде БГНЕС. Думите на Цонев идват след като бе запитан, че инвеститорът има готовност да възстанови само 2 млрд. и половина, от къде ще дойдат другите 2 млрд. и половина и ДПС ще подкрепи ли държавата да вземе заем от 2 млрд.

Инвеститорът трябва да даде гаранция, че има такива средства, да направи бизнес план и едва тогава ще вземем решение, коментира Цонев.

За това, че може да се окажат по-малко от 4 млрд. и половина липсващите средства, Цонев заяви, че не е сериозно да се вярва на трите най-големи одиторски компании в света.

Ние искаме проверка на финансовите потоци, къде са изчезнали парите, какво е купувано с тях и какво може да се възстанови в полза на вложителите и в полза на държавата, посочи Цонев. Той заяви, че одиторският доклад е достатъчно ясен и категоричен. Всички, които обикалят по студията да се съмняват в одиторския доклад правят нещо не в полза на вложителите, а в полза на обвиняемия, каза той.