На 12 ноември България може да има ново правителство. На 7 ноември пък се очаква президентът Росен Плевнелиев да връчи мандата на ГЕРБ за съставяне на правителство от ГЕРБ и Реформаторския блок. Реформаторите ще участват с няколко министерски кресла, включително за някои от лидерите на партиите в десния блок, пише kmeta.bg, позовавайки се на свои източници, близки до коалиционните преговори.
Засега като "квота" на РБ се очертават министерствата на здравеопазването, правосъдието, външните работи и транспорта. Най-вероятно е здравното ведомство да бъде оглавено от Петър Москов, който е медик по професия. ДСБ обаче настоявали на всяка цена ген. Атанас Атанасов да оглави Министерство на вътрешните работи и били склонни в замяна на това да оттеглят Москов като кандидат за МЗ. Формацията дори била склонна да оттегли изцяло подкрепата си за бъдещ кабинет, ако генералът не получи поста в МВР.

Освен това на свое събиране днес групата на РБ в парламента е приела да не подкрепи внесения от депутати от ДПС проект на закон за кредитните институции, който предвижда разкриване на банковата тайна за висши държавни служители в случай на ликвидация на банка. Според запознати след това решение се очертавало за КТБ да се стигне до вариант фалит.