Два снаряда били изстреляни по сградата на македонското правителство снощи към 23 часа, предаде телевизия Алфа. Нямало пострадали и нанесени материални щети, съобщава телевизията. Според mkd-news.com, обаче проектилите са от голямокалбрено стрелково оръжие и са се забили дълбоко в източната фасада.
МВР на Македония потвърди информацията на медиите, че са били изстреляни два снаряда към сградата на правителството в Скопие, предаде агенция Макфакс. В 22 часа местно време полицията е получила сигнал, че били чути детонации в района на правителството. След няколко часа снарядите били открити. Те са били забити във фасадата на сградата – единият в източната страна, а другият в покрива на сградата.

Все още не е ясно какъв тип снаряди са били изстреляни към сградата на правителството в Скопие. Това е съобщил говорителят на МВР Иво Котевски, предаде електронното издание НОВА, цитирано от "Фокус". Котевски е заявил, че все още няма информация как са били изстреляни снарядите. Разследването продължава, а се очаква по-късно МВР да даде повече информации, посочва изданието.

В сградата на правителството не били изстреляни снаряди, а куршуми с голям калибър. Това съобщи македонското електронно издание МКД, като се позовава на МВР. Според изданието предполага се, че куршумите били изстреляни от района на Скопското кале, от другата страна на река Вардар, населена предимно с албанско население. Полицията все още разследвала случая.

МКД цитира и министъра на вътрешните работи Гордана Янкуловска, която е заявила, че сигурността е на необходимото ниво.

Това е втори случай на обстрелване на македонското правителство. През 2007 г. две гранати бяха изстреляни към сградата. Инцидентът стана на 6 август 2007 г. 30 минути след полунощ. Те обаче са паднали на пътя, недалеч от посолството на Япония. Говорителят на правителството Ивица Боцевски окачестви инцидента като терористичен акт, а целта е било правителството.