"Ние вече имаме информация кои хора си имат кредитни карти от КТБ и са харчели пари, имаме информация за хора и политици, които са ползвали средства оттам, както и за хора, ползвали услуги оттам. Ние мълчим, защото не можем да го докажем, но това е работа на българската прокуратура. Крайно време е тя да се заеме сериозно. На всички ни е ясно кой краде парите ни, на всички ни е ясно кои са олигарсите, на всички ни е ясно кои са тарикатите". Това заяви депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по време на заседание на бюджетната комисия в парламента.
Рашидов запита народните избраници кой краде парите на българския данъкоплатец и къде беше държавата, която трябваше да защитава своите граждани, когато КТБ бе доведена до ръба на фалита. "Ние тук се чувстваме незащитени. Искам да попитам не беше ли избран най-удобният момент, когато България нямаше правителство?! Или сега ще платим 2 милиарда от фонда за гарантирани вземания, а след това ще вземем 6 милиарда от активите на банката. Не мислете хората за глупави. Българският народ не е прост. Нима два вестника не съсипаха българската банкова система, питам кой ще е виновен, че разклати националната сигурност. Моите пари ги оставете, аз пак ще ги изкарам", заяви Рашидов.

Той припомни, че преди време е уважавал шефът на БНБ Иван Искров, но днес изказа несъгласие с него. "Г-н Искров заяви, че служителите от надзора са умирали по компютрите, а аз искам да го попитам знае ли колко от вложителите умряха от инфаркт?!", коментира още Рашидов.

Иван Искров пък заяви, че е също толкова ядосан, както и Рашидов, но въпросите, които бившият министър на културата задава, не били към БНБ. "Защо вините само надзора на БНБ, а не се обърнете и да погледнете мениджмънта на КТБ", отговори на обвиненията Искров.