Смел е по-важно от образован. Това каза президентът Росен Плевнелиев пред студентите във Великотърновския университет, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

На въпрос какво според Плевнелиев е по-важно – да си смел или образован? Росен Плевнелиев отговори категорично и повтори: "Смел!"

Плевнелиев продължи своето изказване като непрекъснато противопоставяше смелост срещу образование, едни предприемачи на други предприемачи, един вид бизнес на друг вид бизнес.

От неговите думи стана ясно, че успешните бизнесмени винаги са смели, но необразовани.

Водещият на свой ред призова енергично участниците в дискусията да не слушат Плевнелиев, а да учат и да се образоват, при това много.

Президентът обясни и защо е заложил на смелостта, а не на образованието. "Защото аз искам България да извади своите нови лидери – лидери в икономиката и лидери в политиката, на лидери в институциите", подчерта той и добави, че иска да даде път на младите. "Да забравим за зависимостите от комунистическия режим и затова искам да видя смели хора, които ще поемат отговорност за собствената си държава. Младите, които протестират и това е добре, защото те имат отношение", каза още Плевнелиев.