Възрастен пловдивчанин е бил измамен и обран от мним полицай. Вчера, около 12.30 часа, 82-годишен пенсионер бил посетен в дома си от непознат мъж, представил се за служител на вътрешното ведомство. Той заявил на домакина, че трябва да направи претърсване на жилището и поискал да опише всички пари и ценности в него.
Дядото изпълнил разпореждането и започнал да подписва дадените му документи, а през това време мнимият полицай успял да претараши всичко и да отмъкне 4800 лева. После си тръгнал. По случая е образувано досъдебно производство във Второ РУ. Издирва се автора на престъплението.

Полицията издирва и две жени, ромки, измамили с 15 000 лева 55-годишна жителка на село Караджалово. Вчера потърпевшата подала сигнал за случилото се в РУ – Първомай. Тя обяснила, че около 12 часа в дома й се явили две непознати, които се представили за врачки. Под предлог, че ще развалят тежка магия, която тегнела над жилището, измамничките поискали от жената всички налични пари, за да им баят и да махнат злото от дома на наивницата. Те успели да вземат от потърпевшата 15 000 лева.