От няколко години в някои от магазините у нас се предлага джинджифил. Продават се корените на растението, които имат неправилна форма и са светлокафяви.
Джинджифилът е тропическо многогодишно тревисто растение, което прилича на тръстика. Стъблата достигат на височина 1-1,5 м, а цветовете са оранжево-жълти, събрани в класовидни съцветия.

Кои са особеностите, които трябва да вземете под внимание, ако го отглеждате:
Джинджифилът е растение на топлия и влажен климат. Може да се отглежда при разнообразни климатични условия, подходящи са и нашите.

Препоръчително е почвата да е рохкавата и богата на хранителни вещества.

По-добри резултати се получават, ако се полива.

Джинджифилът може да се размножава чрез вкореняване на части от коренището. То се реже на парчета с дължина 2,5-5 см, с по 1-2 добре развити пъпки всяко. Така приготвените резници се вкореняват през март-април в лехички.
Реколтата се прибира, когато листата започнат да изсъхват и отмират. Извадените коренища се почистват от пръстта и се изсушават на слънце.

Може да се засажда и в саксия
Отглежда са като стайно растение

Ентусиастите могат да си отгледат джиндифил в саксия вкъщи. За целта е подходящ по-плитък и широк съд. Коренът не се засажда много дълбоко, а пъпките трябва да сочат нагори.

За отглеждането на джинджифила са подходящи топли и светли помещения, но не на преки слънчеви лъчи. Съдът с растението може да се държи обаче и на по-сенчесто място.

Джинджифилът предпочита повече влага, както и високата температура. Ако му се създадат тези условия, от пъпките бързо се развиват стъбла, които нарастат бързо. Така дори вкъщи джинджифилът може да достигне внушителни размери.