Повече гъвкавост обеща новоизбраният председател на 43-то Народно събрание Цецка Цачева. В предаването „Още от деня“ на БНТ тя обясни, че опитът й като председател на 41-ия парламент я е научил, че критики и недоволство от начене на водене на заседанията са нещо обичайно. „Онова, което е в моята власт, е да пазя равна отдалеченост от всички политически сили, като се съобразявам, обаче, с волята на мнозинството в Народното събрание“, заяви тя.
„Длъжни сме да направим всичко възможно, за да се случи управление на държавата в рамките на 43-то Народно събрание. Ще бъдат положени максимални усилия за създаване на кабинет“, увери тя. По думите й, заявките и тонът от днешните изявления на отделните партии я карат да бъде оптимист. Още повече, че „предстои зимен сезон, има въпроси, които не търпят отлагане“.

Цачева се съгласи, че съдебната реформа, здравеопазването и образованието са безспорни приоритети на парламента. В следващите дни, обаче, той ще се занимае с неотложни въпроси като актуализацията на бюджета и казуса с КТБ. „Това са неща, които ни карат много бързо да търсим решение на проблемите“, обясни тя.

Председателят на парламента съобщи още: „Утре предстои лидерска среща с водачите на всички парламентарно представени групи и се надявам от там да произлезе добра новина, а именно, че ще имаме решение за ново правителство“.