Окръжният съд в Стара Загора потвърди присъда на Районния съд срещу областния лидер на „България без цензура“ Янко Янков. Янков бе признат за виновен в това, че е нанесъл публично клевета в социалната мрежа Фейсбук на Илиян Илиев, продуцент и водещ на предаването „Социални диагнози“.
Янков е писал във Фейсбук в периода 26-27 август 2013 година. Беше му наложена глоба от 2000 лв, която трябва да заплати на Илиев, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Съгласно съдебното решение, Янков трябва да заплати и разноските по делото в размер на 12 лв. държавна такса от 80 лв. върху уважената част от гражданския иск и разноските за направената съдебно-техническа експертиза, които са в размер на 380 лв.

Според магистратите разпространението на позорни обстоятелства чрез социалната мрежа "Фейсбук" означава, че те са разпространени публично. „Несъмнено разпространяването на неверни факти за извършено правонарушение от особено наболял за обществото вид, каквато е незаконната сеч, при това приписано на лице, известен местен общественик, съставлява разгласяване на позорни обстоятелства", аргументира присъдата Старозагорският окръжен съд.