Предлагаме проблемът с КТБ да се реши пазарно, обяви в кулоарите на Народното събрание депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Той заедно с колегата си Йордан Цонев "са написали закон за КТБ, който ще бъде качен в интернет до края на деня".

На въпрос на БГНЕС дали може да назове друг такъв закон в друга държава само за една банка, той на два пъти отклони въпроса и отговори с единствената реплика – "Като го прочетете, ще видите". Пеевски заяви, че ще бъде вносител и на други закони и ще бъде виждан често в Народното събрание.

Пеевски обеща пълна публичност на всичко, което се е случило вътре чрез избор на чуждестранна фирма, разследваща, която да бъде наета да провери всичко. В това всичко той включи финансови потоци, трансфери, активи преди и след затварянето на КТБ, квестура, всичко да стане ясно кой се разпорежда с активите. "Като се отворят нещата ще разберем", така отговори той на въпрос кои политици, според него, ще излязат като имена от списъците с клиенти на КТБ. Искам пълна публичност, за да стане ясно, че нямам общо със случая КТБ, добави депутатът от ДПС. Ще видите законопроекта, малко търпение имайте, призова той. Дайте да подходим обективно, аз не съм в основата на проблема и това ще стане ясно, каза Пеевски.

Погледнете закона, като го прочетете ще говорим отново, не става дума за закон за една банка, бяха думите на депутата от ДПС на въпроса на БГНЕС. До края на деня ще го има качен на сайта на ДПС и ще говорим. Ние сме за пазарно решение за КТБ- има инвеститори, ще чуем какво е, ние ще подкрепим пазарно решение, категоричен бе той.

Пеевски обеща много законодателни инициативи в този парламент и потвърди, че медиите ще го виждат в Народното събрание.