Ще бъдем в своята позиция на коректив и ще приземяваме всички политически хвърчила, които са реят в облаците на така наречените "евроатлантически ценности". Ще вършим своята народополезна дейност и в този парламент и ще гледаме как в канализацията на историята потичат всякакви партии и коалиции, а "Атака" ще стои като скала над мътната река.

Това заяви в своето официално обръщение по време на тържественото първо заседание на 43-тото Народно събрание лидерът на "Атака" Волен Сидеров, предаде БГНЕС.

Лидерът на "Атака" отново се обърна към посланиците в ЕС и ги призова да предадат на своите лидери "незабавно да прекратят идиотските санкциите срещу Русия". "Вашите собствени народи ще ви принудят да го направят, като свалят с гръм и трясък сегашните лидери, които са марионетки на САЩ. За съжаление вече няма лидери като Шарл дьо Гол", каза Сидеров на посланиците.

Крайно време е европейските лидери да водят политика в интерес на собствените си държави и да прекратят васалното си положение спрямо Вашингтон, добави той. "Да се следват доводите на Вашингтон означава, че ни въвличат във война", настоя той.

Трябва да се сформира нов Европейски съюз на база на християнските ценности и на базата на истинския народен суверенитет. Това в момента не е така – този ЕС не работи за европейските народи, а против техния интерес", обяви Сидеров.

"Ние българите не искаме да ни тикате във вражда с нашата освободителка", поиска да предадат посланиците на своите лидери още Сидеров.

В 43-тото Народно събрание имаме 49 партии освен "Атака". Категорично се съмнявам в тяхното можене – виждали сме ги във властта, всички те под една или друга форма са били във властта, каза Сидеров. Тези партии, по думите му, са проглушили ушите на всички с призиви за национално отговорно поведение, но не са демонстрирали такова, когато са били във властта.

Според лидера на "Атака" проблем №1 на България е това, че огромната част от българското население живее зле. "Вече сме готови и сме внесли в деловодството 43 законопроекта и решения, които се отнасят до най-важните въпроси на българския народ – минималните доходи, минималните пенсии, изгонването на монополите, връщането на златните ресурси в български ръце" и други, обяви Волен Сидеров.

След решенията има такива за изграждането на полезни за България енергийни проекти, като ще се види как ще гласуват останалите партии. "Нашите предложения за народополезни, не са полезни за някоя банка", каза Волен Сидеров.

"Който гроб копае другиму, сам пада в него", обърна се Сидеров къв "гробокопачите" партията му. Той благодари на онези български граждани, които не са влезли в "сценария" на последните избори, а сценарият по думите му е включвал "Атака" да не е в парламента, а ГЕРБ да има пълен комфорт.

Ще вършим своята народополезна дейност и в този парламент и ще гледаме как в канализацията на историята потичат всякакви партии и коалиции, закани се Сидеров. В началото на своето слово Волен Сидеров поиска да се отстранят от залата "символите, които не са легитимни", визирайки знамето на Европейския съюз.