Административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова заяви, че е повдигнато обвинение на Михаил Димитров Туцов за това, че на 20 май в град Своге умишлено е умъртвил Красимир Гочев.

Николова говори по време на брифинг за подробности за разкрито поръчково убийство.

„Повдигнато му е обвинение и че е придобил и до 20 май е държал огнестрелно оръжие – автомат „Калашников" и боеприпаси без надлежно разрешително за това. Внесено е искане за взимане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". Той е задържан под стража", заяви Николова. Тя обясни, че продължава работата по изясняване на мотивите, тъй като разследването продължава.

Наталия Николова добави, че е имало разпит на свидетели, различен вид експертизи, които са направени, други следствени действия, оглед на местопроизшествието, следствен експеримент, оглед на веществени доказателства.

По време на брифинга главният секретар на МВР Светлозар Лазаров разкри, че има оперативна информация, че извършителят на убийството на Красимир Гочев-Шмид е подпомаган от криминална структура и организирана престъпна група, но не са събрани категорични доказателства в тази посока.

„Поръчителството е от една криминална структура, изпълнението на поръчката е от друга криминална структура. Продължаваме нашата работа", заяви Лазаров, цитиран от Фокус.

„На 20 май около 22.00 часа в Своге е застрелян Красимир Гочев. Беше образувано досъдебно производство, бяха проведени оперативно-издирвателни мероприятия. Беше изяснено оръжието, с което е извършено убийството. Направена е експертиза и е изяснено как това оръжие попада в съответния извършител", добави главният секретар.

„Категорично е изяснен извършителят, а убитият е следен преди извършване на убийството. Изяснено е по какъв начин се е оттеглил извършителят и местата, където е водено наблюдение за извършване на това тежко криминално престъпление. В последната седмица е бил следен", каза още Светлозар Лазаров.