Атанас Ловчинов от X Factor свирил с известния китарист Кръстьо Димитров – бащата на Митко Кърнев от D2. Именно той бил един от съмишлениците на 57-годишния участник, който започва да се занимава с музика още в студентските години. Оказва се дори, че в момента Наско и самият Митко Кърнев пазят една и съща снимка – на нея Наско е заедно с бащата на китариста от D2.
По онова време най-възрастният талант в шоуто свири с няколко приятели, които с времето се утвърждават като сериозни музиканти, а всички заедно се превръщат в истинска рок банда. Атанас е свирил и с Иван Платов, който през последните години често акомпанира на Йорданка Христова, а легендарната за онова време певица Ани Върбанова неведнъж е пяла с бандата му по различни участия.
Освен че се осмелява да се яви на кастингите за X Factor, Атанас и групата му и до днес продължават да свирят заедно. Последното им любителско свирене се случва на тазгодишния Джулай. „Бяхме занесли всичката необходими апаратура на плажа – два дни се подготвяхме, а накрая заваля пороен дъжд. За няколко часа пренесохме техниката в едно заведение в Крапец, където събрахме и цялата публика”, разказва със смях Наско. След завръщането си на голямата сцена на X Factor, казва, че съпругата му вече е назначена на нов пост – „секретарката на Атанас Ловчинов“. Някой ден може би ще стане и негов мениджър, допълва той.
За първи път утре пък Наско ще отбележи празника Хелоуин – поводът е темата на утрешния концерт, когато на сцената за първи път заедно ще излязат всички финалисти. „Това е сравнително нов празник за мен – появи се през последните години в България. Карнавалът и шоуто, обаче са неща, които винаги са ми били интересни. Смятам, че ще се получи страхотно!“, обещава 57-годишният музикант.
Как ще се справи с новото предизвикателство и колко страшен ще бъде Хелоуин концертът на X Factor – гледайте утре от 21.00 ч. по Нова.