Вследствие на усложнена метеорологична обстановка в страната, продължава да бъде прекъснато движението на влаковете в няколко участъка по жп инфраструктурата.

Влаковото движение е спряно, поради наводнен железен път, паднали дървета, обледеняване на контактната мрежа, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура, съобщиха от НКЖИ.

Поради тази причина, днес, 27.10.2014 г., не се движат влакове в следните жп участъци: Самуил - Разград, поради нарушен габарит и липса на напрежение в контактната мрежа; Габрово – Царева ливада, поради паднали дървета по железния пъти, нарушен габарит и скъсана контактна мрежа.

Денонощно аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания "Железопътна инфраструктура", работят по разчистване на жп трасетата, осигуряване на габарит и подаване на напрежение в контактната мрежа. Проблемен остава и жп участъка Хасково - Димитровград, където е наводнен железния път и е изместена баластовата призма. След отдръпване на водата, екипи ще започнат работа по възстановяване на жп трасето. Създадена е организация за трансбордиране на пътниците с автобуси от Каспичан до Русе, от Габрово до Царева ливада и от Димитровград до Хасково.