58-годишна жена, която шофирала фирмен "Мерцедес" е навлязла с висока скорост в лентата на насрещното движение на пътя София-Варна и е предизвикала тежка катастрофа, удряйки челно друга кола. В нея е била тежко ранена 64-годишна пътничка, която впоследствие починала в болницата в Търговище.

Инцидентът е станал на първокласен път I-4 София-Варна - км 213, на територията на община Омуртаг, между селата Презвитер Козма и Пролаз, съобщават от ОД на МВР-Търговище. Правоспособният водач Б.Г. от гр. Русе – 58-годишната русенка Б.Г. е нарушила правилата за движение, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, в резултат на което управляваният от нея автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в „Тойота Корола”, с шуменска регистрация-фирмена собственост, управляван от правоспособния водач С.Ж., на 61 год., от гр. Шумен.

Вследствие на настъпилото пътно-транспортно произшествие, возеща се на предна дясна седалка в лекия автомобил „Тойота Корола” 64-годишна жена от гр. Силистра е откарана в МБАЛ-Търговище, където по-късно е починала. На автомобилите са нанесени значителни материални щети. На водачите са взети кръвни проби за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.