Бронетранспортьор e вкаран във свободен търг на данъчните. Въпреки че въоръжението e демонтирано, оказва се, това не прави един БТР по-малко опасен.
БТР-60 е една от иконите в сухопътното въоръжение на страните от бившия Варшавски договор, съобщава bTV. През годините много от тези машини са бракувани, разпродадени или превърнати в музейни експонати. Въпреки това БТР-60 все още е на въоръжение в българската пехота.

Според механик-водача ефрейтор Калин Томов, има защо: „Това е най-сигурната машина в българската армия . И никога няма да предаде българския войник”

Днес една такава машина е обявена за продажба на сайта на НАП. По правило, до търгове за бойна техника не се допускат купувачи без специален лиценз и разрешително за търговия и съхранение. Презумпцията е, че бойната машина си е бойна машина.

„Ако двигателят е свален и въоръжението също е свалено, но едно към едно си е останала машината в това състояние, в което се е използвала ,на нея може да се монтира друг вид двигател, друга картечница и да стане нейното използване по предназначение”, обяснява експерт.

По улиците не можете да видите частни БТР-и, защото КАТ няма право да ги регистрира. Машините могат да се използват само от структурите на МВР и от общините за справяне с кризи.

Машината е обявена за продан от НАП за 16 000 лева. Данъчна служба -София съобщи, че по оценка на лицензиран експерт тя е негодна за употреба.

Нейният бъдещ собственик ще има право да я използва само за паметник.