Изключително тежка е ситуацията в прохода Троян - Кърнаре от южната му страна. Гъста мъгла, силен вятър, снеговалеж, еднометрови навяти преспи и паднали дървета затрудняват спасителните дейности, които се извършват там днес, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Четири автобуса вече бяха изведени от прохода, единият от тях с деца. В момента два екипа на Противопожарна охрана-Пловдив - единият аварийно-спасителен и три снегорина проправят пътя към върха, който се явява и рязък предел – откъм Троян проходът е в добро състояние, в посока Кърнаре обаче ситуацията е тежка. Натам в момента пътува и фадрома, информираха от Противопожарна охрана – Пловдив.

По пътя си спасителите отстраняват паднали дървета, чистят пътя, а и за самите тях напредването е изключително трудно. Не се знае колко души още са в снежния капан, не е ясно и дали колите им са в движение - възможно е, както е било и сутринта, спасителите да се натъкнат на верижни катастрофи, а това затруднява още повече проходимостта. Засега няма ранени или замръзнали сред спасените пътници, но вечерта напредва и затова в община Карлово е приготвена затоплена зала, където евентуално да намерят подслон спасените.