Първият сняг парализира страната. Бедствено положение беше обявено в община Баните, в Габрово, Севлиево и в Бургас. Придвижването по пътищата на страната е изключително затруднено, предаде БГНЕС.

В Ловеч заседава областният щаб за действие при кризи.

Към 14:30 ч. от РДПБЗН в Бургас е поискано организиране на евакуация с хеликоптер на бедстващ човек от наводненията между Приморско и село Ясна поляна. Изпратено е искане до МО за хеликоптер, който да евакуира бедстващия. Към 16:00 часа поради лошите атмосферни условия, хеликоптерът на МО не може да продължи акцията по евакуация. Работи се по организирането на алтернативни варианти за евакуиране на гражданина, съобщават от МВР.

На територията на Хасковска община за последните 12 часа са паднали около 100 литра /кв.м. дъждове. Валежите продължават и в момента. Всички реки на територията на Община Хасково са повишени, поради което за залети дворове, сгради, улици и пътища в селата. Язовир "Ал. Стамболийски" прелива с около 1500 куб. м/ сек през преливника, като към момента нивото на водата започва да намалява.

От село Въгларово са евакуирани един мъж, три жени и две деца. Те са били изведени са в безопасни съседни сгради. В Хасково един мъж от кошара, две жени и пет деца от жилищни сгради са изведени в безопасни съседни сгради и 16 деца от дом "Асен Златаров" са изведени и настанени в ученически общежития. Осигурени са мобилни екипи за извеждане на блокирани хора от наводнени улици в централна градска част.

От село Клокотница са евакуирани жена и две деца. От село Татарево са спасени 10 човека от образувал се остров в реката и работят в момента.

В област Смолян са получени над 50 сигнала за паднали дървета. В град Смолян вали дъжд. В Пампорово и Чепеларе вали сняг и има образувана снежна покривка. В община Баните е обявено бедствено положение поради преливане на река Малка Арда. Реката е разрушила мост в местността Рупите и застрашава да залее жилищни сгради. В момента се изгражда дига.

Затворени са проходите Шипка, Троян – Кърнаре, проходът на Републиката. Затворен за движение е пътят София – Самоков. Затруднено е движението през прохода Витиня. Проходът Хаинбоаз е отворен само за леки автомобили. Наводнен е пътят Приморско – Китен.

До 15.30 часа общо 48 екипа със 153 служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са участвали в 396 спасителни дейности. Евакуирани над 60 човека от засегнатите населени места.