Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за октомври и през деня ще продължи бавно да се повишава. През нощта над по-голямата част от страната ще продължи да вали, в Северна България и високите полета - сняг, в Горнотракийската низина и източните райони - дъжд. Ще духа умерен, в Източна България до силен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 2 и 3°, по морския бряг - до 9-10°. Това съобщиха за Фокус от Националният институт по метеорология и хидрология към БАН.

Утре все още на много места в страната ще продължи да вали дъжд, в по-голямата част от Северна България и високите полета сняг. Най-значителни ще са снеговалежите в Централния Предбалкан. През деня валежите в Западна България ще спрат, а през нощта срещу понеделник и в Северна България. Ще продължи да духа североизточен, в Източна България силен северен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в крайните югозападни райони и Черноморието - 8-10°, в София - около 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максимални температури 8-12°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала. В планините времето ще остане облачно, мъгливо и с валежи от сняг, по-интензивни в масивите от Централна и Източна България. Ще духа силен източен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 3°.