61-годишният мъж, който лежа близо 2 часа мъртъв пред входа на Спешния център в бургаската болница, е издъхнал от масиран инфаркт. Това е установила аутопсията на трупа, пише "24 часа". Данчо Б. е издъхнал около 12 ч. в петък, 24 октомври.
Мъжът е посетил болницата за преглед на крака около 9 ч. сутринта. Казал, че е бил на колело и го е блъснала кола. Бил е прегледан, а рентгенова снимка показала, че няма нищо счупено.

Малко след 11 часа той напуснал болницата, но не изминал и няколко метра се строполил, падайки под една от пейките. Никой обаче не обърнал внимание на безжизненото тяло.

Благодарение на бургазлийката Нели Стойкова, която виждайки лежащия мъж разбрала, че е мъртъв, тялото му все пак е било вдигнато и внесено в болницата. Наложило се обаче жената да звъни на шефове на болницата, за да се задействат.

"Лежа като куче 2 часа и никой не му обърна внимание. На мен ми казаха да не се тревожа - човекът бил пиян.Случката ме разтърси из основи- разбра се, че мъжът, 61 годишен, е бил блъснат от кола, докато се е предвижвал с колелото. Горкият, беше дошъл с торбичка с най-необходимото, мислейки че ще го приемат на лечение в МБАЛ-а.

Е, прегледали го и го изпратили по живо -по здраво да се лекува вкъщи.

Но не направил няколко крачки, имал сили да разкаже патилата си и да умре- на прага на най-голямата бургаска болница, точно пред входа на Шокова зала. Кошмар, но и свидетелство за целия наш живот- живеем като кучета и умираме като такива!", написа Нели на страницата си във фейсбук.

От болницата заявиха, че на пациента му е предложено да остане за лечение заради завишена кръвна захар, но той отказал. Освен за болка в крака, не споменал за друг здравословен проблем.

"24 часа" публикува клипа, който Нели е направила, с нейно разрешение.Жената се е озовала съвсем случайно в болницата по това време, тъй като е имала лична работа.